Domein Bokrijk

Bokrijk

Het Belgische Bokrijk is gelegen in de Gemeente Genk. Het Provinciaal Domein Bokrijk is bekend om het openluchtmuseum, openluchtspeeltuin en het arboretum in het 550 hectare gebied. Her is een ideale plek voor een vakantie met kinderen. Ook een eenoudervakantie. Tevens is er een permanente expositie te vinden over de zestiger jaren.
Hierdoor is het een prima gelegenheid voor het hele gezin. Met veel activiteiten in het openluchtmuseum en de speeltuin kunnen zij zich prima bezighouden. Daarnaast kun je fietsend of wandelend genieten van de prachtige omgeving en van het arboretum.

Stedentrips vriendinnen banner

Het Openluchtmuseum

Het Openluchtmuseum van Bokrijk bevat een verzameling aan historische gebouwen en bijzondere interieurs. Het is een interactief museum waar je kunt ontdekken hoe de mensen van vroeger woonden en leefden op het platteland van Vlaanderen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat er op tafel kwam en hoe de kinderen naar school gingen. Tijdens een bezoek aan het museum kom je zogenaamde Bokrijkers tegen en kun je demonstraties en tentoonstellingen bezoeken. Het leukste is om mee te doen met een van de workshops houtbewerken, brood bakken en smeden. Je kunt ook aan de slag met een handgemaakt souvenir.

Het indrukwekkende Bokrijk

Expositie. Het oude rong>de museumdeel in de Oude Stad is een permanente expositie van de jaren zestig te vinden. Levensechte decors van een cinema, kapsalon, woonkamer of elektriciteitswinkel geven je een indruk uit de periode van de zestiger jaren. Dit was de periode waarin de maatschappij zich in razend tempo ontwikkelde. Bij het bezoeken van de expo krijg je een paspoort van een inwoner van deze tijd. Dit kan een student, stewardess of andere leeftijdsgenoot zijn. Veel beeld- en geluidsfragmenten, verhalen, maar ook platenhoezen uit deze popmuziekgeschiedenis en andere collectiestukken zorgen voor een interactieve belevenis. Dit is wat je in Wikipedia over Bokrijk vindt.

bungalowspecials lastminutes banner

Openluchtspeeltuin

Kinderen kunnen hun energie kwijt in de schommels, glijbanen en andere voorzieningen in de openluchtspeeltuin van Bokrijk. Daarnaast is er nog een klein kinderdorp en een speelhoek voor de kleintjes. Dit maakt de speeltuin voor kinderen voor alle leeftijden toegankelijk. Voor een ontspannende boswandeling of fietstocht is het arboretum of de prachtige omgeving in en rondom het domein een prima gelegenheid. Het arboretum is een museum met de mooiste bloemen, planten, bomen en struiken. De openluchtspeeltuin en het domein Bokrijk is het hele jaar door toegankelijk. Van april tot en met september is het van 9 tot 21 geopend, van oktober tot en met maart tot 19.00. Een bezoek brengen aan Bokrijk is zeker een leuk idee binnen je vakantie in België.

[wp_ad_camp_1]

One thought to “Bokrijk”

Reacties zijn gesloten.