Kasteel van Bouillon

Kasteel van Bouillon

Het Kasteel van Bouillon ligt in het hart van de stad Bouillon. Het kasteel was ooit af van de beroemde ridder Godfrief van Bouillon. Tijdens een bezoek aan het Kasteel van Bouillon kun je even terug naar de riddertijd. Wie een leuk uitje zoekt voor een familieweekend België moet zeker eens naar dit unieke kasteel in België gaan. Je kunt in de omgeving van Bouillon een familieweekend België huren.
Je kunt ervaren hoe het wonen op een kasteel is en er zijn verschillende activiteiten te doen. Bezichtig bijvoorbeeld de roofvogelshow of –tentoonstelling. De zogenoemde burcht of kasteel is gebouwd op drie rotspunten boven de Semois. Het is als het ware een doolhof van gangen en uitgestrekte zalen. Het is een van de meest oudste en meeste interessant overblijfselen van de geschiedenis van België.

Stedentrips vriendinnen banner

Kasteel komt uit 18e eeuw.

De oorsprong van het kasteel komt uit de achtste eeuw. In 1082 erfde Godfrief van Bouillon dit kasteel. Dit was de beroemde ridder, welke de Eerste Kruistocht in 1096 naar het Heilige Land leidde. In deze tijd was het nog meer een burcht. Eeuwen later kreeg het kasteel het uiterlijk dat het nu heeft. Tot op heden is het Kasteel van Bouillon een van de best bewaarde middeleeuwse complexen van de Ardennen. Het bouwwerk is in de negentiende eeuw gebruikt voor militaire doeleinden, maar ook Lodewijk de veertiende bracht zijn verblijf vaak in dit kasteel door.

Recreatie in het Kasteel van bouillon

Activiteiten
Zeker de moeite waard is de roofvogelshow die in het kasteel wordt gehouden. Tevens kun je in de kleinere toren kleinere vogels bekijken en er is een didactische tentoonstelling over roofvogels. Voor kinderen is er de Schattenjacht. Dit is een spel met raadsels, waardoor kinderen spelenderwijs de geheimen van het kasteel kunnen ontdekken. Tijdens een avondbezoek kun je het kasteel bezoeken in het licht van een brandende fakkel. Dit is onder begeleiding van een gids. Een bezoek aan Bouillon is een belevenis, kijk ook eens naar de opties in Bokrijk.

bungalowspecials lastminutes banner

Overige praktische informatie

Het kasteel is met de auto goed te bereiken. Het is echter niet geschikt als grote groepsaccommodatie België omdat er miet door grote groepen overnacht kan worden. Bij de ingang van het kasteel krijg je een plattegrond. Houd deze aan om alle delen van het kasteel te kunnen bezichtigen. Woon vervolgens het roofvogelspektakel door op de grote binnenplaats van het kasteel. Deze vinden van maart tot november elke dag plaats. In de overige maanden in het weekend en de schoolvakanties. Het kasteel is dagelijks vanaf 10.00 geopend. De sluitingstijd is afhankelijk van de tijd waarop de zon ondergaat, maar dit zal 17.00, 18.00 of 19.00 zijn. Raadpleeg de website voor meest actuele tijden en prijzen.

[wp_ad_camp_1]