Lommelse Sahara

Lommelse Sahara

De Lommelse Sahare ligt inn de Belgische gemeente Lommel, een zand- en duinlandschap met een grootte van 193 hectare.

Stedentrips vriendinnen banner

Te midden van een groot naaldbos stuit je op een onverwacht woestijnachtig landschap met een helderblauw meer. In dit meer hebben verschillende vogels, zoals eenden, zwanen en futen, hun thuis gevonden. De Lommelse Sahara is een beschermd natuurgebied en wordt door velen als een natuurfenomeen gezien. Het landschap behoort tot het natuurgebied het Bosland.

Ontstaan Lommelse Sahara

Het ontstaan van de Lommelse Sahara is opmerkelijk te noemen. Het gebied is namelijk ontstaan door menselijke activiteiten en milieuvervuiling. Door de uitwasemingen van de zinkfabriek die er vroeger stond is de groene beplanting verdwenen, waardoor een dor zandlandschap is ontstaan. Om meerdere zandvlaktes te voorkomen is er destijds (na de tweede wereldoorlog) een nieuw bos om de zandvlakte heen gepland. Hierdoor is er een uniek natuurgebied ontstaan.

bungalowspecials lastminutes banner

Genieten in de Lommelse Sahara

Wandelmogelijkheden
Idee voor een familieweekend of vriendenweekend nodig? De Lommelse Sahara en het omliggende natuurgebied is bereiken door een voetgangersbrug die over het Kempisch kanaal loopt. Omdat in de meeste familieweekend accommodaties honden welkom zijn, kun je hier ook een familieweekend met hond boeken. Dit maakt het een mooie gelegenheid om een wandeling te maken door dit mooie stukje natuur. De afwisseling van natuur maakt de plek zo bijzonder. Er zijn onder andere routes uitgestippeld van 1 (verbindingsroute), 3 (blauw), 6 (oranje) en 12 (rood) kilometer. Langs de blauwe wandelingen zal je twee speelelementen tegenkomen die vermomd zijn als de bewoners van de Sahara. Dit is een boomleeuwerik die vliegt tussen de boven en een grote slang waar in geklommen kan worden. Mensen die een leuke vakantie België willen boeken en van de natuur houden, moeten zeker eens dit unieke natuurgebied in België bezoeken.

Familieweekend Tip

De Lommelse Sahara van bovenaf bewonderen? Dat kan vanaf de uitkijktoren. Begin april 2015 is er in de Lommelse woestijn een uitkijktoren geopend. Deze toren heeft een hoogte van dertig meter en bevat drie verschillende hoogtes platforms. Vanaf hier kun je de weide omgeving goed bekijken. Het is een indrukwekkende toren die qua materiaal is gebaseerd op de omgeving waar de toren staat. De gevel bestaat uit touw, welke een natuurlijke uitstraling en kleur heeft. De touwen zijn afwisselend los en strak om de toren gewikkeld, wat de kenmerkende lijnen van de Sahara voor moet stellen. Je moet dan door de touwen heen het landschap bekijken. Deze pagina past prima binnen de familieweekend tips. Wij denken dat een bezoek aan de Lommelse Sahara prima past bij een familieweekend in België.

[wp_ad_camp_1]

One thought to “Lommelse Sahara”

Reacties zijn gesloten.