Gent

Gent

Gent is een sfeervolle en gemoedelijke stad in België, en hier is de vroegere rijkdom nog steeds te zien. Gent is een prima uitgangspunt om kennis te maken met het Belgische leven.

Stedentrips vriendinnen banner

De toeristische bezienswaardigheden zijn lopend prima te doen. Op deze manier kun je de historische binnenstad bewonderen, een terrasje pakken, de historische binnenstad bekijken, winkelen, maar ook verschillende musea of andere bezienswaardigheden bezoeken. Tijdens een vakantie aan België moet je ook zeker even de stad Gent bezoeken.

De Belgische stad Gent is gelegen in Oost-Vlaanderen. Samen met de steden Antwerpen, Brussel en Brugge hoort Gent tot een van de meest populaire steden van België. Met ongeveer een kwart miljoen inwoners is de stad ongeveer even groot als Utrecht. Gent is met name populair onder de Nederlanders, velen brengen hun vakantie, weekeinde of dagtrip in deze stad door. Met een dagtrip of weekeinde naar Gent ben je meestal goedkoper uit dan met een bezoek aan Brugge. Dit komt omdat de binnenstad van Brugge op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit maakt de stad meer toeristisch en drukker.

Het prachtige Gent

Binnenstad
Als je de historische binnenstad van Gent wilt ontdekken, is een stadsrondleiding van een gids een zekere aanrader. Terrasjes, winkelstraten, gevels, pleinen en historische gebouwen kun je tijdens deze rondleiding bewonderen. De stad is tevens per koets te bewonderen. De sfeer in de stad is gemoedelijk, waardoor je goed mee kan komen met het ritme van de stad. Het mooie is dat het overgrote deel van de binnen stad autoluw of -vrij is. Hierdoor heerst er een bepaalde rust in het centrum van de stad en heb je geen last van alle lawaaierige auto’s. Je kunt heerlijk op een terrasje zitten eten of genieten van het levendige uitgaansleven. Tevens zijn er verschillende markten te bezoeken en kun je er prima winkelen. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten en traditionele feesten georganiseerd.

bungalowspecials lastminutes banner

Wateren van Gent
Een boottocht over de binnenwateren van de stad ook zeer zeker een aanrader. Je kunt zelf een sloep huren en hiermee het water opgaan. De rivier de Leie loopt door de binnenstad van Gent, wat een mooi plaatje oplevert. Het meest toeristische en populairste is het gedeelte waarde Korenlei en de Graslei liggen. Prachtige panden uit de middeleeuwse tijd zijn hier gevestigd. Vanaf hier vertrekken tevens rondvaartboten. Met name in de zomermaanden zijn de terrassen en de stenen randen rondom het water druk bezocht. Voor sport- en waterliefhebbers is het recreatiegebied Blaarmeersen een bezoek waard. In deze omgeving vind je meerdere losloopgebieden voor honden. Je kunt er ook een chalet of bungalow huren waar de hond welkom is.

Bezienswaardigheden
Het fijne aan Gent is dat de meeste bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. Lopend vanaf het station kun je gemakkelijk de stad en haar pleinen, straatjes en bezienswaardigheden ontdekken. De stad heeft verschillende musea, kerken, kathedralen, winkels en andere gebouwen. Het Sint-Baafskathedraal, welke uit de veertiende eeuw stamt, is zeker een bezoek waard. In de toren van dit kathedraal hangen maar liefst zeven luidklokken met een totaalgewicht van 500 kilogram. Tevens is er het schilderij van Jan van Eyck ‘De aanbidding van het Lam Gods’ tentoongesteld. Een andere aanrader is de 95 hoge belforttoren. Deze toren stamt uit 1380 en op de punt van deze toren zit een draak. Deze waakt over de stad. Je kunt de trappen van de Belforttoren beklimmen. Eenmaal bovenaan heb je een goed uitzicht over de stad.

Musea
Qua musea doet de stad niets tekort. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Designmuseum Gent, Museum voor de Schone Kunsten, Het Huis van Alijn, Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen, Kasteel Gravensteen of een van de andere musea. Een tip is dan ook om een driedaagse museumpas aan te schaffen. Dit kun je doen in de musea, maar ook op verschillende toeristische punten, de stadswinkel en hotels.

[wp_ad_camp_1]

One thought to “Gent”

Reacties zijn gesloten.