Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne

Het themapark Plopsaland is gelegen in de Belgische plaats De Panne. Dit plaatsje ligt tegen de Noordzeekust en de Franse grens aan. Het themapark is een productie van Studio 100 en is genoemd naar de kinderprogramma’s Samson en Gert en Kabouter Plop.

Stedentrips vriendinnen banner

Het themapark is geschikt voor het hele gezin. Doordat er zowel binnen- als buitenattracties zijn, is het park bij elk weertype te bezoeken. Bezoek Plopsaland de Panne met het hele gezin en ontdek alle Studio 100 helden die er te vinden zijn.

Plopsaland de Panne heeft met name familie-attracties. De meeste van deze attracties zijn dan ook gebaseerd op de Studio 100 figuren zoals Kabouter Plop, Maya de Bij en Wickie de Viking. Zo zijn er attracties zoals een piratenschip, diverse kermisattracties, De Boomstammetjes, De Draak, een Starflyer, Safari auto’s en een treintje. Voor kleine kinderen is er een kinderboerderij en Het bos van Plop, waar Kabouter Plop en zijn vrienden verstopt zitten. Er zijn diverse gelegenheden om even wat te eten en te drinken. In het overdekt Mayaland bevinden zich klimtoestellen en een groot ballenbad. Voor de oudere kinderen zijn er een aantal spannendere attracties zoals de Anubis the ride achtbaan en de waterattracties Wickie the battle en Supersplash. Daarnaast zijn er diverse shows van K3 en Samson & Gert en zijn er drie themaspeeltuinen in het park te vinden.

bungalowspecials lastminutes banner

Waterpark Plopsaland de Panne

Plopsaqua
In 2015 is het overdekte waterpark Plopsaque geopend. Deze ligt naar het pretpark Plopsaland de Panne. Het is een subtropisch zwemparadijs wat in het teken staat Wickie de Viking. Het is een vrolijk en gekleurd waterpark waar je diverse glijbanen, een discobad, een golfslagbad en een waterspeeltuin kunt vinden. Voor de kleintjes zijn er allerlei speelelementen en televisieschermen waar Studio 100 tekenfilms op getoond worden. Het waterpark geeft een mooie aanvulling aan het naastgelegen themapark, zeker bij slecht weer.

Overnachting en ligging
Door de ligging van het pretpark aan de Belgische kust, maakt het een prima gelegenheid voor een kleine vakantie. Je kunt Plopsaland en het naastgelegen Plopsaqua bezoeken, maar ook naar het strand gaan. Plopsaland de Panne is goed te bereiken, de kusttram stopt voor de halte dat voor de ingang van het park ligt. Deze tram gaat langs verschillende badplaatsen, waardoor ook andere kustplaatsen goed te bereiken zijn. In de omgeving van het pretpark zijn meerdere appartementen en hotels te vinden. Tevens zijn er een camping en een vakantiepark in de buurt te vinden.

[wp_ad_camp_1]