Belgische Ardennen

Belgische Ardennen

Waar liggen De Belgische Ardennen?

De Belgische Ardennen zijn een prachtig laag gebergte gelegen in Het zuiden van België. Veel mensen uit Nederland en België vieren hier hun familieweekend. De bevolking spreekt hier voornamelijk Frans, een enkeling spreekt ook Nederlands en Duits. Er zijn vele heuvels te vinden die bezaaid zijn met bossen. De natuur in de Belgische Ardennen is prachtig. Wie een vakantie Belgische Ardennen boekt maakt een goede keuze. Onze tip: Huur een huisje met sauna in de Ardennen. Dan geniet je van natuur en wellness.

Stedentrips vriendinnen banner

De streek rond de Belgische Ardennen trekt veel bezoekers vanuit de omringende landen, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Er is zoveel te doen, je kunt er heerlijk op een camping staan, je kunt een huisje huren of je vakantie doorbrengen in één van de luxe hotels. Daarnaast kun je kiezen voor één van de vele activiteiten die er worden georganiseerd. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan fietsen of te gaan wandelen door de prachtige natuur, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan jagen met een echte jager, of om te gaan sporten. Er worden verschillende sporten beoefend in de Belgische Ardennen, Mountainbiken, kanoën, raften, langlaufen en hardlopen. Natuurlijk kun je er ook andere sporten beoefenen die je zelf organiseert met vrienden en familie. De Belgische Ardennen zijn ideaal voor een familieweekend. Je kunt bij ons ook een groot vakantiehuis Ardennen huren,bijvoorbeeld een groot vakantiehuis 30 personen.

De Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen kun je op delen in verschillende delen, de hoge Ardennen en de lage Ardennen. De hoogste heuvel in de Belgische Ardennen is zo’n 690 meter hoog, de meeste heuvels zijn tussen de 100 en 300 meter hoog met meerdere heuvels boven de 500 meter hoog. Door de Belgische Ardennen stromen een aantal rivieren. Deze rivieren maken de Ardennen zeer geschikt voor watersporten. Je kunt er heerlijk vissen, maar ook gewoon lekker aan het water zitten genieten van de natuur. Ook als je een vakantiehuis met hond wilt huren, is deze omgeving ideaal.

Ontstaan en geschiedenis van de Belgische Ardennen

De Ardennen zijn ontstaan gedurende miljoenen jaren. Aardverschuivingen, plaattektoniek en andere geologische evenementen hebben ervoor gezorgd dat er een laag gebergte ontstond. De regio wordt ook wel Rijnlands-leisteen-plateau genoemd.
De oudste stenen gevonden in de Ardennen zijn ongeveer 500 miljoen jaar oud, deze bestaan voornamelijk uit zandsteen, kalksteen en leisteen. Het kalksteen wordt gebruikt voor huizen en andere gebouwen. Doordat het kalksteen is blootgesteld aan erosie, zijn er verschillende grotten ontstaan. Deze grotten kun je bezoeken en soms zelf verkennen met een gids. Ga nooit zomaar zelf een grot in, dit kan namelijk gevaarlijk zijn. Tip: Een andere natuurbeleving vind je in de Lommelse Sahara. Dit is een unieke “woestijnbeleving”.

Bossen in de Ardennen

Ongeveer 1/3 van de Belgische Ardennen bestaat uit bossen, vroeger was er veel meer bos. Ongeveer 3/4 van het vroegere bos is gekapt voor de houthandel en de landbouw, vooral op de vlakke gedeeltes zijn er niet veel bossen meer over. Er is hier redelijk veel landbouw te vinden. Er zijn dankzij de bosbouw ook veel naaldbossen te vinden, er is dus een grote diversiteit qua bomen in het gebied. Vooral op de onbegaanbare stukken in Ardennen vind je onaangetaste stukken natuur die er nog zo uit zien als vroeger.

Natuurhuisje in de Ardennen huren.

Wie van de natuur in al zijn aspecten houdt en een vakantie in de Ardennen wil vieren, kiest voor een natuurhuisje.  Je kunt in de Ardennen een natuurhuisje voor 2 personen huren maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een 12 persoons vakantiehuis te huren.  Ook grote groepen kunnen prima in de Ardennen terecht. Er zijn hier ook tal van groepsaccommodaties te huur. Vind hier je natuurhuisje in de Ardennen.

In de Belgische Ardennen vind je ook veel oude gebouwen die er al honderden jaren staan, Kerken, kloosters en kastelen, maar oude huizen zijn er te vinden. Voor mensen die van historie houden is dit dus een goede plek om lekker rond te snuffelen. Helaas zijn er in de tweede wereldoorlog veel dorpjes en oude gebouwen verwoest, dit kwam voornamelijk door het Ardennenoffensief van de Nazi’s aan het einde van de oorlog.

bungalowspecials lastminutes banner

Vakantiehuis 12 personen in de Ardennen huren.

Vaak bestaat een gezelschap voor een familieweekend Ardennen uit 12 personen.  Indien je een vakantiehuis voor 12 personen in de Ardennen zoekt voor een familieweekend, kan je dat het beste doen bij een organisatie met een breed en gevarieerd aanbod familieweekend accommodaties.  Je kunt een natuur vakantiehuis in de Ardennen voor een grote groep huren maar ook voor een luxe 12 persoons villa in de Belgische Ardennen gaan. Waar je ook voor kiest, één ding weet je zeker. De Ardennen bieden het ideale decor voor een familie- of vriendenweekend.

Zoek hier je familieweekend accommodatie in de Ardennen.

Weekendje met hond in de Ardennen boeken.

Als je een weekendje met hond wilt boeken, moet je zeker eens kijken naar de mogelijkheden welke een weekendje met hond in de Ardennen biedt. Nergens anders in De Benelux vind je zulke uitgestrekte dalen, pure natuur en karaktervolle dorpjes, kastelen en landerijen.  De Ardennen zijn niet alleen geschikt voor een vakantie of weekend met de hond. Je kunt er ook heerlijk paardrijden of vissen. Kies bij een weekend met je huisdier voor heel veel groene ruimte, bossen en valleien, geniet van pure natuur!

 

Steden in de Ardennen
Ondanks dat de Belgische Ardennen dunbevolkt zijn gebleven, zijn er wel een aantal grote steden die in de Belgische Ardennen liggen. Luik en Namen zijn hier twee voorbeelden van, er zijn ook veel kleinere plaatsen die vaak een karakteristiek uiterlijk hebben. Ze liggen vaak in de buurt van rivieren, kastelen en kloosters, mede hierdoor trekken ze ook veel toeristen.

[wp_ad_camp_1]

2 gedachten over “Belgische Ardennen”

Reacties zijn gesloten.