Oostende

Oostende

Oostende is een bekende Belgische stad aan de Belgische kust. Leuk voor een vakantie België. Het is ook de enige stad aan de Belgische kust. De stad heeft ongeveer zeventigduizend inwoners. De eerste beginselen van Oostende ontstonden al in de 9de eeuw na christus. Je kunt ook een vakantiehuis met jacuzzi in Oostende, België, boeken.
De naam Oostende is ontstaan doordat het vroeger een eiland was dat ten oosten van Westende lag, dit eiland zit nu vast aan het vaste land en Westende bestaat ook nog steeds.

Stedentrips vriendinnen banner

De 19e eeuw, belangrijk voor Oostende.

Oostende is groot geworden in de 19de eeuw onder het bewind van Leopold de 1ste. In die tijd is de spoorweg aangelegd en is de haven een stuk groter geworden. Hierdoor ontstond economische groei die Oostende goed heeft gedaan. In deze tijd zijn er een hoop gebouwen gebouwd die het uiterlijk van Oostende hebben bepaald, het Kursaal, de Koninklijke Gaanderijen, Sint-Pretus-en-Pauluskerk en de Wellingtonrenbaan zijn in deze belangrijke bloeiperiode ontstaan.

Groot vakantiehuis Oostende huren

Oostende ligt, zoals gezegd aan de Belgische kust en is een ideale plek voor een familie weekend. Als je een groot vakantiehuis in België wilt huren, ook voor 18, 20 of 22 personen, moet je bij de website vakantiehuis 20 personen zijn. Daar is het ook mogelijk een
vakantiehuis 20 personen aan de Belgische Kust te huren.

Brede en lange stranden

Oostende is een zomerparadijs met zijn brede en lange stranden. Je vindt er helaas niet zoveel grote vakantiehuizen. Die zijn zo ie zo beperkt beschikbaar aan de kust van België. Je kunt hier in de zomer heerlijk genieten van de zee, je kunt gaan zwemmen of lekker genieten van de zon. Je kunt er ook watersporten zoals kanoën, surfen, duiken en zeilen. De wandelpromenade is de geschikte plek om lekker uit te waaien en een rustig stukje te wandelen in het gezelschap van vrienden en familie. Het is een ideale plek voor vieren familieweekend. Tip: Kijk ook eens naar Brussel, een heerlijke plek om een familieweekend te huren en heerlijk uit te gaan eten.

Restaurants en lekker eten

In Oostende vind je een heleboel restaurants die de Bourgondiër in je naar boven halen, lekker eten en drinken, voor ieders wil wat te vinden. Je kunt op deze plekken ook genieten van het echte Belgische bier, dat bekend is over de hele wereld. Qua eten zie je vooral veel gangbare maaltijden zoals, vis, mosselen, garnalen, maar ook tartaar, steak en kroketten die op bijzondere wijze bereid zijn. Wil je wat anders eten dan zijn er altijd nog Italiaanse restaurants en enkele Aziatische restaurants te vinden in Oostende.

Bezienswaardigheden Oostende

Oostende kent een aantal bekende en leuke attracties. Deze attracties zijn meestal het hele jaar geopend en trekken veel bezoekers.

bungalowspecials lastminutes banner

Fort Napoleon
De stad heeft zijn eigen fort dat in 1811 is gebouwd in opdracht van Napoleon, dit fort is gebouwd om de Engelse tegen te houden mochten ze een invasie plannen. Tegenwoordig is het een museum met een leuke collecties aan materialen.

Noordzeeaquarium
Het Noordzeeaquarium heeft ruim zestig soorten waterdieren. De dieren zijn verdeeld over een aantal aquaria waardoor je ze goed kunt bekijken. De waterdieren zijn meestal aangeleverd door lokale vissers. Het gebouw zelf deed voorheen dienst als Garnaalmijn. Sinds 1977 is dit Noordzeeaquarium er gevestigd. Het aquarium is gevestigd aan de Visserskaai.

Atlantikwall
Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn er in opdracht van de Nazi’s meerdere verdedigingswerken gebouwd langs de kustlijnen van Frankrijk, België en Nederland. Deze moesten het rijk beschermen tegen invasies van de geallieerden. Veel van deze gebouwen liggen in de buurt van steden en havens. Deze gebouwen zijn vaak vrij toegankelijk voor bezoekers en zijn vrij indrukwekkend. Je kunt er militaire verblijven, bunkers en ondergrondse loopgraven bekijken.

Mercator
De Mercator is een zeilschip gebouwd in 1932, het was een opleidingsschip voor de koopvaardijvloot van België. Het schip heeft wel 15 zeilen en kan wel snelheden van 13 knoppen behalen. Dit schip trekt jaarlijks honderden al dan niet duizenden bezoekers.

Explorado
Explorado Family Adventure Science Park Oostende was vroeger Earth Explorer. Sinds 2014 heeft het een andere naam. Het is geschikt voor kinderen en volwassenen die van ontdekken houden. Je kunt hier dingen leren over natuurverschijnselen en andere dingen op het gebied van de natuur.

[wp_ad_camp_1]