Waterloo

Waterloo

Waterloo, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Het ligt vlakbij Brussel en staat synoniem voor de Slag bij Waterloo. Ook Waterloo is een ideale vakantie bestemming voor een vakantie in België.

Stedentrips vriendinnen banner

Veel mensen komen naar Waterloo omdat hier de grote veldslag is gehouden met de Franse generaal Napoleon Bonaparte. Het is een keerpunt geweest in de grote oorlog van die tijd. En juist daarom maakt het deze plek zo bijzonder. Tegenwoordig wordt de grote veldslag, Slag bij Waterloo nog steeds nagespeeld door liefhebbers. De slag kun je dan ook bekijken en wordt zelfs opgenomen. Dit is dus het moment om hier naar toe te gaan.

Waterloo heeft veel meer te bieden dan alleen de Slag bij Waterloo. De omgeving is prachtig, er is veel natuur en er zijn nog veel historische gebouwen die je kunt bekijken. Zo kun je Napoleons hoofdkwartier bezoeken en de Napoleon route van 94 kilometer lang bezoeken. Er is ook een museum vernoemd naar de Engelse commandant Wellington, je kunt hier veel leren over de geschiedenis van Waterloo.

Je kunt Musee Folon bezoeken en de werken van Jean-Michel Folon bekijken, hij had een bijzondere blik op de wereld en heeft deze bijna perfect vastgelegd. In de nabije omgeving zijn veel golfbanen, er komen dan ook veel golfers naar Waterloo.

Tussen Waterloo en Charleroi en iets ten noordwesten van Charleroi ligt het kasteel van Seneffe. Dit prachtige kasteel bezit een prachtige collectie edelsmeedkunst, er is een tuin en een park waar je heerlijk kunt wandelen. Er worden speciale rondleidingen gehouden die zelfs leuk zijn voor kinderen. Het is mogelijk om er te lunchen en om verschillende proeverijen bij te wonen.

bungalowspecials lastminutes banner

Vakantie Waterloo

Vlakbij Waterloo ligt het pretpark Walibi, die park is geschikt voor zowel jong als oud. Er zijn verschillende spectaculaire attracties waarvan je zeker weten een kick krijgt. Voor de allerkleinste kinderen is er het speelparadijs Mini Walibi Land. Er zijn ook diverse zwembaden waar je heerlijk kunt afkoelen op een zomerdag.

In het Hergémuseum staan striphelden zoals Kuifje centraal, het museum ligt in Louvain-la-Neuve dit ligt ten oosten van Waterloo.

In Waterloo en de omringende omgeving kun je een hoop plezier beleven. Het is daarom ook een populaire vakantie bestemming voor veel gezinnen, maar ook voor jongeren die zonder een ouders op vakantie gaan. En dat wel vanwege het pretpark Walibi.

[wp_ad_camp_1]