Weekendje Brugge

Weekendje Brugge, leuk voor een korte vakantie België.

Waarom een weekendje Brugge voor velen favoriet is. Op de vraag: ‘wat is de mooiste stad van België’ kan men eigenlijk geen antwoord formuleren. Dat Brugge torenhoog favoriet is bij menige Belgen en toeristen uit Nederland en Frankrijk staat vast. Er is stevige concurrentie van het nabijgelegen Gent en ook van Brussel en Antwerpen, maar Brugge is gewoonweg een weekendje van 2 of 3 dagen waard. Je kijkt in Brugge je ogen uit!

Stedentrips vriendinnen banner

Brugge is voor een internationaal publiek

In het beste geval is er sprake van een kleine rondreis doorheen België en kan men nog wat andere steden bezoeken. We hebben het namelijk nog steeds over België en de afstanden tussen de verschillende hoogtepunten zijn steeds verwaarloosbaar. Brugge is internationaal geliefd en dat valt meteen op aan de diversiteit van de toeristen. Chinezen en Spanjaarden komt men er vaak tegen en gidsen wandelen door de stad met vaak een grotere groep toeristen in hun kielzog. Tijdens een stadswandeling kan men de historische gevels aanschouwen, maar er is natuurlijk meer. De bijnaam van Brugge luidt: ‘het Venetië van het noorden’, iets met bruggen, kanalen en mooie gebouwen. Hoogtijd om eens op te sommen wat zeker niet mag ontbreken tijdens een weekendje in Brugge. De stad heeft namelijk nogal een hoop te bieden.

Vriendinnenweekend Brugge boeken

Brugge is bij uitstek een stad voor een vriendinnenweekend. Want de combinatie leuke winkels, fijne restaurants en de vele bezienswaardigheden maken deze stad perfect voor een weekendje weg met vriendinnen.

Tips voor een citytrip in Brugge

Rij met een wagen het centrum niet in. In het beste geval kom je aan per trein en wandel je richting het centrum. Ook met de wagen ben je welkom. Opteer dan voor een randparking. Daar mag men vaak gratis parkeren en dit voor langere duur. In het centrum is de parkeertijd vaak beperkt. Met een wagen is er ook de mogelijkheid om te fietsen te transporteren. Tijdens het weekend kan men dan ook een stukje van de groene rand rond Brugge, het Brugse Ommeland, verkennen.

Er is van alles in Brugge te doen

Beklim het Belfort, de Halletoren. Meer dan 350 trappen, maar men kan genieten van een fenomenaal zicht.
Een Brugse Zot en Straffe Hendrik drinken tijdens een bezoek aan Brugge is een must. Eventueel kan men een bezoek inplannen aan de brouwerij ‘De Halve Maan’. De brouwerij en het museum bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden. Nadien kan men op het mooie terras genieten van een welverdiend biertje. Brugge telt een hoop gezellige pleinen alwaar terrassen het zicht domineren. Laat de Bourgondiër in jezelf maar los.

bungalowspecials lastminutes banner

Brugge heeft een hoop goede restaurants

Brugge is een bourgondische stad. Een hoop (goede) restaurants verwelkomen de toeristen en als souvenirtje worden vaak volgende zaken gekocht: bier en chocolade. Een doosje echte Belgische chocolade aankopen en deze gaan opeten in het Minnewaterpark is een romantische toets. Zeker wanneer de zwanen ook nog eens een kijkje komen nemen.
Even uitrusten? Neem plaats op een bootje en verken de stad vanaf het water. Een gids zal wat algemene achtergrondinformatie vertellen. Het is een eens een alternatieve manier van verkennen.
Even uitrusten in het Minnewaterpark? Goed idee. Wandel ook eens het Begijnhof ten Wijngaerde binnen. De mooie, witte huisjes en de rust zorgen voor een serene sfeer.

De Brugse City Card

Dankzij de Brugse City Card is het mogelijk om aardig wat hoogtepunten en bezienswaardigheden gratis te beleven. Gratis is natuurlijk een groot woord, want de kaart dient te worden aangeschaft. In vele gevallen is het wel een verstandige aankoop. De Basiliek van het Heilig Bloed, het beklimmen van het Belfort en een boottocht op de Reien zitten bijvoorbeeld inbegrepen in het pakket. Ook meerdere musea kan men gratis bezichtigen en men verkrijgt een leuke korting bij theatervoorstellingen. Op voorhand even de rekensom maken of een aanschaf al dan niet verstandig is.

Wandelen in Brugge

Trek je wandelschoenen aan en ga op verkenningstocht. Dwaal rond en ontdek zelf de prachtige gevels en de smalle straatjes. Nood aan wat energie? Men komt automatisch een heleboel gezellige zaakjes tegen. Kortom: de beste manier om een weekend Brugge door te brengen is middels fikse wandelingen.
Echte toeristen houden halt aan de Rozenhoedkaai. De combinatie van het water, de vakwerkhuizen, historische panden en de gezellige drukte zorgen vaak voor enige plaatjes. Bij zonsondergang heerst er op die plaats een gezellige drukte.
Aan de stadsrand merkt men 4 molens op. Deze promenade gelegen aan de Brugse omwalling bevat nog 4 overblijvende molens, de Sint-Janshuismolen, de Koeleweimolen, de Bonne-Chièremolen, de Nieuwe Papegaai. Het is een heerlijke plek om de drukte van de stad even te ontlopen. Ook de stadspoorten in de buurt zijn imposant.

In de omgeving van Brugge

Het historische centrum van Brugge is absoluut een bezoek van enkele dagen waard. Men kan nog een extra nacht boeken in één van de vele hotels. Op die manier kan men de uitdagende omgeving eens bekijken. Voornamelijk het Brugse Ommeland is een toeristische voltreffer. Het is de regio rond Brugge en staat voornamelijk bekend voor e historische stadjes, de abdijen, fiets- en wandelroutes en gezinsvriendelijke uitjes. Wij raden alvast de Groene Gordel Fietsroute aan. Deze meet ongeveer 53 kilometer en het Fort van Beieren, de Abdij van Male en het kasteel Tillegem zijn voorbeelden van bezienswaardigheden die men passeert. Huur alvast een elektrische fiets in Brugge, scoor wat lekkernijen in de stad en begin te fietsen. Af en toe even pauzeren aan historische pracht hoort er allemaal bij. Ook de Belgische Kust bereikt men trouwens na een fietstochtje van zo’n 20 kilometer.

Een citytrip in Brugge plannen?

Brugge verdient zeker enkele overnachtingen. In het historische hart van de stad kan men een hoop hotels opmerken, maar ook aan bed and breakfasts is geen gebrek. Eventueel kan men iets rustiger logeren in het Brugse Ommeland. Overdag kan men dan de historische stad Brugge bezoeken en ’s avonds kan men nog wat meepikken van de groene omgeving. Het moge wel duidelijk zijn: Brugge is een Belgische parel en is ook op wereldvlak een toeristisch trekpleister. Belgen kunnen eens toerist in eigen land spelen en er een hotelkamer boeken. Nederlanders rijden eens over de grens en spenderen er een weekend. Het beste nieuws van dit alles is dat het voor menig Belgen en Nederlanders vlakbij is. De ideale bestemming voor een citytrip dichtbij.

One thought to “Weekendje Brugge”

Reacties zijn gesloten.